Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Φαλάφελ (N)

Υλικά

  • 1/3 από 1 δέσμη ανάμεικτο μαϊντανό και κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • ½ κιλό ρεβύθια (αλεσμένα και φουσκωμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο κύμινο (αρτυσιά)
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξηρό, αλεσμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 μέτριες πατάτες βραστές

Εκτέλεση

  • Πλένετε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και κόβετε τα κοτσάνια.  Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 5 και ρίχνετε τα βότανα και το σκόρδο από το άνοιγμα της μεζούρας.  Σταματάτε μόλις μπουν όλα τα υλικά.
  • Κόβετε τα κρεμμύδια στα 4 και τα βάζετε στον κάδο.  Ψιλοκόβετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. 
  • Στραγγίζετε τα ρεβύθια καλά και τα προσθέτετε στον κάδο μαζί με τα μπαχαρικά (κύμινο, κόλιανδρο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι)
  • Ξεκινάτε από την ταχύτητα 4 και προχωρείτε αργά μέχρι την ταχύτητα 9 και αφήνετε στο 9 να συμπληρωθούν 2 λεπτά, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.  Ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα Turbo.
  • Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες στα 4.  Ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 και μετά 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα Turbo.
  • Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει.
  • Πλάθετε τα φαλάφελ, τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα αλευρώνετε ελαφρά. 
  • Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο ή τα τηγανίζετε ελαφρά σε μπόλικο λάδι να ροδίσουν.  Γίνονται περίπου 36 φαλάφελ.

Συμβουλή σεφ

Αντί μόνο ρεβύθια μπορείτε να προσθέσετε φακές και κουκκιά βρασμένα.