Εκτέλεση
- Πλένετε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και κόβετε τα κοτσάνια. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 5 και ρίχνετε τα βότανα και το σκόρδο από το άνοιγμα της μεζούρας. Σταματάτε μόλις μπουν όλα τα υλικά.
- Κόβετε τα κρεμμύδια στα 4 και τα βάζετε στον κάδο. Ψιλοκόβετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Στραγγίζετε τα ρεβύθια καλά και τα προσθέτετε στον κάδο μαζί με τα μπαχαρικά (κύμινο, κόλιανδρο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι)
- Ξεκινάτε από την ταχύτητα 4 και προχωρείτε αργά μέχρι την ταχύτητα 9 και αφήνετε στο 9 να συμπληρωθούν 2 λεπτά, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας. Ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα Turbo.
- Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες στα 4. Ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 και μετά 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα Turbo.
- Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει.
- Πλάθετε τα φαλάφελ, τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα αλευρώνετε ελαφρά.
- Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο ή τα τηγανίζετε ελαφρά σε μπόλικο λάδι να ροδίσουν. Γίνονται περίπου 36 φαλάφελ.
Συμβουλή σεφ
Αντί μόνο ρεβύθια μπορείτε να προσθέσετε φακές και κουκκιά βρασμένα.
|