|
Floating mountain
Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα |
|
Υλικά
- Σάλτσα ανγκλαίζ
- 500 γρ γάλα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη
- 80 γρ κρόκους αυγών
- 1 στικ βανίλιας
- Μαρέγκα
- 250 γρ ασπράδια αυγών
- 50 γρ ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- αμύγδαλα ασπρισμένα σε λεπτές φέτες
|
Προετοιμασία
- Βάζετε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το στικ βανίλιας και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανγκλαίζ: βάζετε στον κάδο το μείγμα γάλα-κρέμα, (έχοντας αφαιρέσει το στικ της βανίλιας), ρίχνετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 80°, ταχύτητα 4, για να δέσει η σάλτσα.
- Σουρώνετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και την κρυώνετε βυθίζοντας το μπολ σε ένα μεγαλύτερο με πάγο.
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε πολύ καλά τον κάδο. Ετοιμάζετε τις μαρέγκες: βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10, για να γίνει άχνη.
- Τοποθετείτε την πεταλούδα, προσθέτετε το αλάτι και τα ασπράδια και ρυθμίζετε 5 λεπτά, ταχύτητα 3.5, για να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε σχήματα σαν μικρά βουνά πάνω στη λαδόκολλα.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120°, για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα λίγη σάλτσα, απο πάνω μια μαρέγκα και πασπαλίζετε με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
|
|
|
|