Συνταγή 2
-650 γρ κατεψυγμένες φράουλες -χρόνος ψησίματος 30 λεπτά -διατηρείται μόνο στο ψυγείο λόγω μικρής ποσότητας ζάχαρης
Υλικά
- 100 γρ μήλο (καλύτερα με τη φλούδα)
- 650 γρ κατεψυγμένες φράουλες
- 250 γρ ζάχαρη
- ½ λεμόνι (αν είναι βιολογικό με τη φλούδα, αν όχι χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια)
|
Εκτέλεση
- Χοντροκόβετε το μήλο και το βάζετε στον κάδο. Ψιλοκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Κλείνετε τον κάδο και βάζετε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας. Ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Αφαιρείτε το λεμόνι και αν τη θέλετε πιο λεία, ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Ελέγχετε αν έδεσε η μαρμελάδα σας. Αν χρειάζεται ρυθμίζετε ακόμα 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
|
Συμβουλή σεφ
Είναι σημαντικό το συνολικό μείγμα να μην υπερβαίνει την ένδειξη του 1 λίτρου για να μην ξεχειλά.
|