Συνταγή 3
-1 κιλό φρέσκες φράουλες -χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 400γρ ζάχαρη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
|
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ. Μετά τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν πολύ καλά τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
- Βάζετε τις φράουλες στον κάδο μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1 τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
- Ρυθμίζετε ακόμα 10 λεπτά, 100° C, ταχύτητα 1. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγα λεπτά.
- Αν σας αρέσει να είναι αλεσμένο το φρούτο πατάτε το κουμπί Turbo μερικά δευτερόλεπτα.
|
Συμβουλή σεφ
Το υγρό που μένει από το ξεπάγωμα της φράουλας μπορείτε να το κάνετε γρανίτα.
|