|
Μαρμελάδα Φράουλας |
Συνταγή 4 – Μαρμελάδα και σιρόπι φράουλας
-1100 γρ φρέσκες φράουλες -χρόνος ψησίματος: μαρμελάδα 41 λεπτά, σιρόπι 7 λεπτά
Υλικά
- 1100 γρ φράουλες καθαρισμένες και στεγνές
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τις φράουλες στον κάδο και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 100ο , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Σουρώνετε με το καλαθάκι και κρατάτε το υγρό ζουμί στην άκρη.
- Ζυγίζετε τις φράουλες στον κάδο και προσθέτετε ίση ποσότητα ζάχαρης, περίπου 700-750 γρ. Προσθέτετε το λεμόνι και ρυθμίζετε 35 λεπτά, 100ο , ταχύτητα 1.
Σιρόπι φράουλας
- Αφού τελειώσει η μαρμελάδα, την αδειάζετε σε ένα μπουκαλάκι και συνεχίζετε με το ζουμί της φράουλας που σας έμεινε. Το ζυγίζετε στον κάδο και προσθέτετε ίση ποσότητα ζάχαρης, περίπου 300 γρ. Ρυθμίζετε 7 λεπτά, 100ο, ταχύτητα 4. Έτσι έχετε σιρόπι που διαλύετε με κρύο νερό για ένα δροσερό ποτό (όπως το τριαντάφυλλο) ή το χρησιμοποιείτε στις φρουτοσαλάτες σας.
|
|
|
|
|