|
Ταλιατέλες του κηπουρού |
|
Υλικά
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεζούρα λευκό κρασί
- 30 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 200 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 300 γρ. φρέσκες ταλιατέλες κατά προτίμηση
- αλάτι
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες κομμένες στη μέση και πατάτε δύο φορές το κουμπί turbo. Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Βάζετε στον κάδο το σκόρδο και το κόβετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 8 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι. Στα 4 λεπτά προσθέτετε το κρασί από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλεύρι, την κάπαρη, τις ελιές, τη ρίγανη και ρυθμίζετε 15 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι. Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε ζεστή τη σάλτσα.
- Πλένετε τον κάδο και βάζετε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, αλάτι και τις ταλιατέλες και ρυθμίζετε τόσα λεπτά όσα αναφέρει ο κατασκευαστής στον πακέτο 100° ταχύτητα 1.
- Σουρώνετε τις ταλιατέλες και αδειάζετε στη σάλτσα, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι και σερβίρετε.
|
|
|
|