|
Γαρίδες με σάλτσα από μέλι και δεντρολίβανο |
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί
- 1 κουταλάκι κόλιανδρο
- 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
- 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο
- 40 γρ ούζο
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
- αλάτι-πιπέρι
- 18 μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος
- 1 μεζούρα νερό
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το ψωμί σε κομμάτια και αλέθετε για λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9. Αφαιρείτε και αφήνετε κατά μέρος.
- Βάζετε τον κόλιανδρο στον κάδο και ρυθμίζετε λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9 να κοπανιστεί. (Δεν χρειάζεται να αλεστεί).
- Ζυγίζετε και προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τις γαρίδες, το ψωμί και το νερό και χτυπάτε στην ταχύτητα 1 να αναμειχθούν.
- Αδειάζετε σε ένα δοχείο, προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και ρίχνετε στον κάδο τις γαρίδες με τη μαρινάδα και ρυθμίζετε 14 λεπτά 100° ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.
- Προσθέτετε το ψωμί, το νερό και ρυθμίζετε 2 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα κουτάλι, αντίστροφη κίνηση.
- Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες.
|
|
|
|