|
Γεμιστές πιπεριές ή ντομάτες με κόκκινες φακές |
Υλικά
- 10 πιπεριές διάφορα χρώματα ή 12 ντομάτες μέτριες
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο μικρό
- 1 κολοκυθάκι μικρό
- 100 γρ πιπεριές (διάφορα χρώματα)
- Λίγο κόλιανδρο
- 200 γρ κόκκινες φακές
- 50 γρ ρύζι
- 50 γρ ντοματοχυμό
- 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών
- 350 γρ νερό
- ½ μεζούρα άσπρο κρασί
- 80-100 γρ τυρί edam ή mozzarella (προαιρετικό)
|
Εκτέλεση
- Ανοίγετε από πάνω τις πιπεριές ή τις ντομάτες να φαίνονται σαν μικρά μπολ και τις τοποθετείτε στον κάτω δίσκο του Varoma.
- Βάζετε 1 λίτρο ζεστό νερό στον κάδο και τοποθετείτε το Varoma στη θέση του. Ρυθμίζετε 15 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1 για τις πιπεριές. (Αν θα βάλετε ντομάτες ρυθμίζετε 7 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1). Όταν ψηθούν αφαιρείτε το Varoma, βάζετε τις πιπεριές σε απορροφητικό χαρτί και αδειάζετε τον κάδο.
- Βάζετε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 για να πολτοποιηθούν και μετά ρυθμίζετε 2 λεπτά 100°ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το καρότο, το κολοκυθάκι και τις πιπεριές και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° ταχύτητα 2. Προσθέτετε λίγο κόλιανδρο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε τις φακές, το ρύζι, το ντοματοχυμό, το ζωμό λαχανικών και τα 350γρ νερό. Ρυθμίζετε 12 λεπτά 100° ταχύτητα 1. Προσθέτετε το κρασί και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° ταχύτητα 1. Όταν τελειώσει η γέμιση γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ..
- Ραντίζουμε πάνω στις πιπεριές το αλεσμένο τυρί και βάζουμε στο grill για λίγα λεπτά να ροδίσει λίγο το τυρί.
|
|
|
|