|
Γιαουρτοπαγωτό σοκολάτας |
|
Υλικά
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 20 γρ κακάο
- 120γρ φρέσκα κρέμα
- ½ μεζούρα κονιάκ
- 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1κιλό γιαούρτι στραγγιστό light
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αλέθετε 6 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
- Ακολούθως προσθέτετε το κακάο, τη φρέσκα κρέμα, το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 50°, ταχύτητα 3.
- Τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε 8 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
- Το αδειάζετε σε ένα δοχείο και το τοποθετείτε στη κατάψυξη. Είναι καλύτερα να το ανακατώνετε ανά δύο ώρες μέχρι να πήξει για να μην δημιουργηθούν κρυστάλλοι.
- Το παγωτό αυτό δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα.
|
|
|
|