|
Γρανίτα
Σορμπέ
- 30 γρ ζάχαρη
- 250 γρ φράουλες κατεψυγμένες ή άλλο φρούτο
- 100 γρ παγάκια
- ¼ λεμόνι καθαρισμένο και χωρίς κουκουτσι
- 1-2 κουταλιές χυμό ή νερό
Σιρόπι
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ νερό
|
Εκτέλεση
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε άχνη 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε τις φράουλες, τα παγάκια, το λεμόνι και το χυμό και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 9 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας. Αν είναι στεγνό προσθέτετε χυμό και επαναλαμβάνετε μέχρι να γίνει λείο.
- Τοποθετείτε τη μεζούρα στη θέση της πάνω από το μείγμα και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει αφρούγιο. Αφαιρείτε σε μπολ και βάζετε στην κατάψυξη.
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2, χωρίς τη μεζούρα. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη.
- Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη γρανίτα, βάζετε 200 γρ παγάκια στον κάδο και θρυμματίζετε στην ταχύτητα Turbo. Αφαιρείτε σε μπολ και βάζετε στην κατάψυξη.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, βάζετε στον κάδο το σορμπέ και το σιρόπι, αφαιρείτε τη μεζούρα και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3 παρακολουθώντας από το άνοιγμα της μεζούρας. Προσθέτετε το θρυμματισμένο πάγο από το άνοιγμα της μεζούρας και ενώ τα μαχαίρα γυρίζουν στην ταχύτητα 3.
- Σερβίρετε αμέσως με καλαμάκι.
|
|
|
|