Υγιεινή Τάρτα Φρούτων
(κατάλληλη και για αυστηρούς χορτοφάγους και ωμοφάγους) |
|
Υλικά:
Βάση:
- 200 γρ αμύγδαλα μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα (ή και αφυδατωμένα για ωμοφάγους)
- 200 γρ φοινίκια χωρίς κουκούτσια
- 20 γρ ινδοκάρυδο
Κρέμα για γέμιση:
- 80 γρ ρύζι
- 50 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια
- 500 γρ νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας
- 70 γρ μέλι
- λίγο λάδι λιναρόσπορου (προαιρέτικο)
- 20 γρ κόρν φλάουερ
Φρέσκα ακτινίδια και φράουλες για διακόσμηση
ινδοκάρυδο για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Αλέθετε τα αμύγδαλα για τη βάση 2 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
- Προσθέτετε τα φοινίκια και το ινδοκάρυδο και αλέθετε 15-20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
- Πιέζετε το μείγμα σε φόρμα τάρτας ώστε να καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα. Είναι πιο εύκολο με βρεγμένα δάχτυλα.
- Βάζετε το ρύζι στον κάδο και αλέθετε 1 λεπτό στην ταχύτητα 8.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 90 βαθμούς, στην ταχύτητα 4. Χτυπάτε 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9 για να γίνει πιο λεία. Αδειάζετε μέσα στη βάση από αμύγδαλα/φοινίκια. Τοποθετείτε τα φρούτα σε όμορφο σχηματισμό και αν θέλετε γαρνίρετε με ινδοκάρυδο. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε..
|