|
Παγωτό Σύκο με Λευκή Σοκολάτα |
Υλικά
- 75 γρ καρύδια χοντροκομμένα στο Thermomix
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ λευκή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ φρέσκα σύκα καθαρισμένα
Εκτέλεση
- Χοντροκόβετε τα καρύδια 2 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε τη κρέμα στον κάδο και ζεσταίνετε 5 λεπτά 80° ταχύτητα 2.
- Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέτετε στον κάδο. Αναμιγνύετε 2-3 λεπτά ταχύτητα 2 μέχρι να λιώσει. Αφήνετε με τον κάδο στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Εν τω μεταξύ πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα σύκα στη μέση.
- Βγάζετε τον κάδο από το ψυγείο, βάζετε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και χτυπάτε την κρέμα 3 λεπτά ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τα σύκα και τα καρύδια και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3.
- Αφαιρείτε σε φόρμα που έχετε καλύψει με πλαστική μεμβράνη. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη φόρμα στο θάλαμο μέχρι να παγώσει.
- Πριν σερβίρετε αφαιρείτε από τη φόρμα και γαρνίρετε με φρέσκα σύκα και καρύδια.
|
|
|
|