Εκτέλεση:
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και τους κρόκους. Αναμιγνύετε 50 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να ξανθίνει.
- Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα και ψήνετε 9 λεπτά, 90° , ταχύτητα 4.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε σε παγοθήκες στον ψυκτικό θάλαμο μέχρι να παγώσει εντελώς.
- Βάζετε τα παγάκια/παγωτό στον κάδο και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το χτυπητήρι και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τα chocolate chips και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3. Άν το παγωτό είναι λίγο υγρό, το βάζετε για λίγο στην κατάψυξη πρίν σερβίρετε.
- Σερβίρετε με γκανάς και καραμέλα με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συμβουλή Σέφ:
Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στην κατάψυξη για αργότερα. Το βγάζετε απο την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.
|