Εκτέλεση
- Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο, ρυθμίζετε 5 λεπτά, 80°, ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε το γάλα και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100°, ταχύτητα 2 ½.
- Προσθέτετε τα 60 γρ κρέμας γάλακτος, το sour cream και το φυστικοβούτυρο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει το μείγμα λείο.
- Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει και να δέσει. (είναι καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη και να φυλαχθεί στο ψυγείο)
- Λίγο πριν σερβίρετε, κόβετε τις μπανάνες σε στρογγυλές φέτες και αναμιγνύετε με το χυμό πράσινου λεμονιού. Μοιράζετε σε 6 ποτήρια/μπολ.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια, προσθέτετε τα 300 γρ κρέμας γάλακτος, και ρυμίζετε στην ταχύτητα 3 ½. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος αφαιρείτε τη μεζούρα και παρακολουθείτε πότε θα πήξει η κρέμα σας στα τοιχώματα.
- Προσθέτετε λίγη καραμέλα φυστίκι πάνω στις μπανάνες και από πάνω βάζετε την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει. Γαρνίρετε με τη φλούδα πράσινου λεμονιού.
Συμβουλή σεφ
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε βάση με μπισκότα digestive και βούτυρο, δείτε τη συνταγή για τσίζκέϊκ.
|