|
Καραμελωμένα Κρεμμύδια
|
Αυτά είναι γλυκά και μαλακά και τα χρησιμοποιείτε σε σάντουιτς ή σαν βάση για σούπες. Στο τηγάνι παίρνουν πιο πολλή ώρα να μαλακώσουν γιατί πρέπει να είναι σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην καβουρδιστούν. |
Υλικά
- 5 κόκκινα κρεμμύδια
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 35 γρ ζάχαρη μαύρη
- 25 γρ βαλσαμικό ξύδι
|
Εκτέλεση
- Είτε κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, είτε τα χοντροκόβετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα μαλακώνετε 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίζετε να μαλακώνετε τα κρεμμύδια για ακόμα 10 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Χρησιμοποιείτε αμέσως ή τα βάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
|
|
|
|