|
Κολοκυθόπιτα |
Υλικά
- 1 χαλλούμι
- 250-300 γρ. διάφορα τυριά (ένταμ, κεφαλοτύρι, γκούτα...)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ δέσμη μαϊντανό
- 500 γρ. κολοκύθια πράσινα
- 1 πράσο (προαιρετικό)
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- 1 ½ κουταλάκι ρίγανη
- 90 γρ. φυστικέλαιο
- 4 αυγά
- 120 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια Baking Powder
- λίγο σουσάμι (προαιρετικό)
|
Εκτέλεση
- Κόβετε το χαλλούμι και τα τυριά και τα τοποθετείτε γύρω από το άνοιγμα του καλύμματος. Ανοίγετε στην ταχύτητα 6 και τα ρίχνετε από πάνω και αλέθετε για 8-10 δευτερόλεπτα. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Ρίχνετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Αδειάζετε το περιεχόμενο στο δοχείο με τα τυριά.
- Βάζετε στον κάδο τα κολοκύθια και το πράσο και τα αλέθετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 και αδειάζετε στο δοχείο με τα άλλα υλικά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ρίχνετε στον κάδο το φυστικέλαιο και τα αυγά και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Μετά προσθέτετε το αλεύρι και το Baking Powder και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5. Αδειάζετε το περιεχόμενο στο δοχείο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με τη σπάτουλα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 45 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
|
|
|
|