|
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΗ (Νηστήσιμη) |
Υλικά
- 450γρ. μπισκότα Marie (2 πακέτα)
- 500γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 250γρ. ταχίνη
- 200γρ. νερό
- 50γρ. φυτικό βούτυρο
- Λίγο σουσάμι καβουρδισμένο
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τα 250γρ. μπισκότα και γυρίζετε στην ταχύτητα 6 για 10 δευτερόλεπτα να αλεστούν. Τα αδειάζετε σε ένα δοχείο. Σπάζετε και τα υπόλοιπα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε τη σοκολάτα στον κάδο κομμένη σε μικρά κομμάτια και αλέθετε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
- Προσθέτετε την ταχίνη, το νερό και το βούτυρο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 80° ταχύτητα 4.
- Αδειάζετε το μίγμα στο δοχείο με τα μπισκότα και αναμιγνύετε.
- Καλύπτετε μια στενόμακρη φόρμα με μεμβράνη και ρίχνετε μέσα το μίγμα.
- Το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και το ξεφορμάρετε. Γαρνίρετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
|
|
|
|