Κρέμα Λεμονιού με μπισκότα τζίντζερ |
Υλικά
- 280 γρ φρέσκα κρέμα κατά προτίμηση στο Thermomix (βλέπε συνταγή)
- 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 δόση Thermomix φρουτάλειμμα λεμονιού (lemon curd) (βλέπε συνταγή)
- 100 γρ τραγανιστά μπισκότα τζίντζερ για θρυμμάτισμα
- επιπλέον μπισκότα τζίντζερ για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τα 100 γρ. μπισκότα και χοντροκόβετε στην ταχύτητα 4 ½ για λίγα δευτερόλεπτα. Αφαιρείτε και αφήνετε κατά μέρος.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και χτυπάτε την κρέμα στην ταχύτητα 3 παρακολουθώντας μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Αφαιρείτε το χτυπητήρι και προσθέτετε το γιαούρτι και το φρουτάλειμμα λεμονιού. Αναμειγνύετε προσεχτικά στην ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα αναμιγνύετε σιγά και προσεχτικά με τη σπάτουλα.
- Με ένα κουτάλι βάζετε την κρέμα σε μικρά ατομικά γυάλινα βαζάκια, προσθέτετε ένα ολόκληρο μπισκότο και τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
|