|
Λαγάνα με μαγιά |
Υλικά
- 220γρ. νερό
- ¼ κουταλάκι μέχλεπι
- ¼ κουταλάκι μαστίχα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 170γρ αλεύρι χωριάτικο
- 170γρ αλεύρι φαρίνα
- ½ κουταλάκι αλάτι
- λίγο σουσάμι
- λίγο γλυκάνισο
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το νερό, το μέχλεπι, τη μαστίχα, τη μαγιά και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 50° C, ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Ελέγχετε αν η ζύμη είναι μαλακή. Δεν πρέπει να κολλά. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι.
- Τέλος ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ αφαιρώντας τη μεζούρα.
- Σκεπάζετε και αφήνετε τη ζύμη σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μοιράζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνετε 2 λαγάνες. Βάζετε από πάνω σουσάμι και γλυκάνισο. Βυθίζετε τα δάκτυλα σας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης για να δώσετε ωραίο σχήμα.
- Σκεπάζετε και αφήνετε τις λαγάνες για ακόμα 10 λεπτά και ακολούθως ψήνετε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 20 λεπτά.
|
|
|
|