|
Κρέμα πατάτας με αστακό σε σουβλάκι σιτρονέλας με λαδολέμονο αχινού
Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα |
|
Υλικά
- 200 γρ πατάτα, ψιλοκομμένη
- 600 γρ ζωμό κοτόπουλο
- 80 γρ βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
- 5 φύλλα λουϊζας
- ξύσμα απο ½ πράσινο λεμόνι
Σάλτσα Αχινού
- 50 γρ χυμό λεμόνι
- 120 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 40 γρ αχινό, καθαρισμένο
- 1 αστακό (1 κιλό ολόκληρο ή 450 γρ καθαρισμένο)
- 3-4 κομμάτια σιτρονέλας (lemon grass)
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τον αστακό στο σκεύος Varoma και το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο τις πατάτες και το ζωμό, κλείνετε, τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ρυθμίζετε 20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2.
- Μόλις τελειώσει ο χρόνος αφαιρείτε τον αστακό, τον ξεφλουδίζετε και κόβετε την ουρά του σε μικρές φέτες ενός εκατοστού (μενταγιόν). Περνάτε 2 μενταγιόν αστακού στα στικ της σιτρονέλας σαν σουβλάκι.
- Προσθέτετε στον κάδο το βούτυρο, τα φύλλα λουϊζας, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 4.
- Βάζετε την κρέμα πατάτας σε ένα μπολ και την κρατάτε στην άκρη.
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο καλά.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα αχινού και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 10.
- Βάζετε σε κάθε πιάτο κρέμα πατάτας, από πάνω το σουβλάκι αστακού και περιχύνετε με τη σάλτσα αχινού.
|
|
|
|