|
Σούπα των Ερωτευμένων
(La soupe des amoureux) |
|
Υλικά
- 23γρ. Ζιζίμπρι (τζίντζερ), κομμενο σε λεπτές φέτες
- 80γρ. Κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
- 300γρ. Καρότα, κομμένα σε κομμάτια
- 20γρ. Βούτυρο
- 500γρ. Νερό
- κύβο ζωμού λαχανικών έτοιμο ή 1 κουταλάκι σπιτικό
- 100γρ. Χυμό πορτοκάλι
- 100γρ. Κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 1 κουταλιά σχοινόπρασο (chive), ψιλοκομμένο
|
Προετοιμασία
- Βάζετε το Ζιζίμπρι (τζίντζερ) και τα κρεμμύδια στον κάδο και κόβετε 3 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 6. Χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα για να σπρώξετε τα υλικά προς τα κάτω.
- Προσθέτετε τα καρότα και κόβετε 5 δευτερόλεπτα / ταχύτητα 6.Χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα για να σπρώξετε τα υλικά προς τα κάτω.
- Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε 3 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Προσθέτετε το νερό και τον κύβο ζωμού και ρυθμίζετε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ρυθμίζετε 1 λεπτό/100°C/ταχύτητα 1 και μετά 1 λεπτό/ταχύτητα 10.
- Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα σούπας, πασπαλίζετε με σχοινόπρασο.
|
|
|
|