|
Μαγειρίτσα απλή |
Υλικά
- 30 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές φρέσκο άνηθο
- 1 δέσμη σχοινόπρασο (chives)
- 3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 γρ αρνί ψαχνό σε μικρό σουβλάκι
- 150 γρ ρύζι
- 1 κουταλιά φρέσκο ζωμό λαχανικών
- νερό κοχλαστό στην τσαγέρα
- 2 αυγά
- 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
- αλάτι - πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα αρωματικά πολύ μικρά αλλά ομοιόμορφα και τα βάζετε στον κάδο.
- Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε 2 λεπτά, 100ο C, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε το αρνί, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 3 λεπτά,100ο C, , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε το ρύζι, το ζωμό και νερό που έχετε κοχλάσει στην τσαγέρα μέχρι τα 2 λίτρα.
- Ρυθμίζετε 15 λεπτά, 90ο C, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κρέας. Αν όχι προσθέτετε ακόμη λίγο χρόνο.
- Αδειάζετε σε σουπιέρα και καθαρίζετε τον κάδο.
- Προσθέτετε τα αυγά με δύο κουταλιές νερό και χτυπάτε 40 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας ενόσω τα μαχαίρια συνεχίζουν να λειτουργούν.
- Όταν βάλετε όλο το λεμόνι χτυπάτε για ακόμη 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 2 και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό με το ρύζι από το άνοιγμα της μεζούρας, ενώ τα μαχαίρια συνεχίζουν να λειτουργούν.
- Αδειάζετε το μείγμα πίσω στη σουπιέρα.
|
|
|
|