Εκτέλεση
- Πλένετε καλά με άφθονο νερό τα σέσκουλα και το σέλινο και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Κόβετε το καρότο και τη ντομάτα στα 4 και τα βάζετε στον κάδο. Ψιλοκόβετε 2-3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε τα σέσκουλα και το σέλινο σε λωρίδες και τα βάζετε στον κάδο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1 μέχρι να μαραθούν. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το βάζετε στον κάδο. Ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε την μανέστρα και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το κρασί και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου, το ζωμό, το μείγμα ντομάτες-καρότο, αλατοπιπερώνετε και ρυθμίζετε 10 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε τα σέσκουλα και το σέλινο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε το τυρί κρέμα και την ταχίνη αναμιγνύετε στο χέρι με τη σπάτουλα, δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι πιπέρι ανάλογα. Ρυθμίζετε 2-3 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
Συνταγή από το πρόγραμμα του ΣΙΓΜΑ, ThecooKING, 19-5-2013 |