|
Mango creme brulee |
|
Υλικά
40 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
6 μεγάλα αυγά ή 8 κρόκους
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
1 γλυκολέμονο “lime lemon”( φλούδα και χυμό)
5 γρ ζιζίμπρι “ginger”ψιλοκομμένο ή λιωμένο
1 ώριμο μεγάλο μάγκο κομμένο σε μικρά ζαράκια
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τα κομμάτια φλούδας του γλυκολέμονου και το ζιζίμπρι στον κάδο και αλέθετε 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9.
- Μαρινάρετε τα ζαράκια μάγκο στο χυμό του γλυκολέμονου, τη φλούδα και το ζιζίμπρι σε ένα μπώλ για περίπου μία ώρα.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια του “Thermomix”και ζυγίζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο.
- Ψήνετε για 15 λεπτά, στους 90 βαθμούς, ταχύτητα 3. Άν η κρέμα σας είναι παγωμένη μπορεί να χρειαστούν ακόμα 3 - 10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρείτε το χτυπητήρι και αδειάζετε σε μικρά ατομικά ή σε ένα μεγάλο δοχείο στα οποία έχετε διαμοιράσει τα μαριναρισμένα ζαράκια μάγκο.
- Προσθέτετε μια λεπτή στρώση απο ζάχαρη και την καίετε με φλογοβόλο δίνοντας ένα ξανθό ρόδινο χρώμα και κρούστα στο πάνω μέρος της κρέμας σας.
|
|
|
|