Αυτή η συνταγή είναι της Janie Turner από την εταιρεία Thermomix της Αγγλίας.
Υλικά:
80 g ζάχαρη
1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
6 σωστά γαρύφαλλα
3 μισοσπασμένα κάρδαμα
2 ράβδους κανέλα σωστή
1 μοσχοκάρυδο
6 σωστά μπαχάρι (allspice berries) (προαιρετικά)
½ λίτρο (500 γρ) χυμό μήλου, πορτοκαλιού ή cranberry
½ λίτρο (500 γρ) νερό
750 μλ κόκκινο κρασί
|
Εκτέλεση:
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε στην ταχύτητα turbo για 5 δευτερόλεπτα
- Κόβετε τα φρούτα σε ομοιόμορφες φέτες και τις βάζετε στο καλαθάκι με όλα τα μπαχαρικά
- Προσθέτετε το χυμό, νερό και κρασί στον κάδο και βάζετε το καλαθάκι στη θέση του.
- Θερμαίνετε για 10 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 1.
- Σερβίρετε αμέσως, ή συνεχίζετε να θερμαίνετε όσο χρειάζεται να μείνει ζεστό μέχρι και για 60 λεπτά, στούς 80 βαθμούς, ταχύτητα 1.
Συμβουλή Σέφ:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τά ίδια φρούτα και μπαχαρικά μέχρι και 3 φορές.
Αφού τελειώσετε και το κρασί είναι κρύο, το αδειάζετε σε θήκες για παγάκια και το βάζετε στην κατάψυξη. Χρησιμοποιείστε μέχρι και 4 θήκες για να φτιάξετε ένα γρήγορο και γευσάτο σορμπέ στο Thermomix: προσθέστε 100 γρ ζάχαρη στα παγάκια μέσα στον κάδο και χτυπάτε τα όλα μαζι στην αντίθετη κατεύθυνση βοηθώντας με τη σπάτουλα για περίπου 1 λεπτό στην ταχύτητα 10. |