|
Σαλάτα με χταποδάκια αγκινάρες και φέτα |
|
Υλικά
- 1 κιλό χταποδάκια μικρά
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- ξύσμα από λεμόνι
- 3-4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 125 γρ. σπαράγγια (προαιρετικά)
- 250 γρ. καρδιές αγκινάρας μαριναρισμένες
- 1 μαρούλι iceberg
- λίγο φρέσκο δυόσμο
- 120 γρ. τρίμματα φέτας
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Μαρινάδα για τις αγκινάρες
- 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για το λαδολέμονο
- ½ μεζούρα ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγη ρίγανη
- αλάτι
|
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε τα χταποδάκια με τη ρίγανη, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό τοποθετείτε το καλαθάκι με τα φασολάκια, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες, κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το Varoma με τα χταποδάκια . Ρυθμίζετε 20 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1. Αφαιρείτε το καλαθάκι με τα λαχανικά και ρυθμίζετε 20 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
- Μαρινάρετε τις αγκινάρες για 30 λεπτά.
- Σε μια σαλατιέρα κόβετε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι.
- Προσθέτετε τα φασολάκια, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες, τα χταποδάκια, το δυόσμο, τη φέτα, την κάπαρη και περιχύνετε το λαδολέμονο.
|
|
|
|