Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Σαλάτα με χταποδάκια αγκινάρες και φέτα  

Υλικά

  • 1 κιλό χταποδάκια μικρά
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 3-4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 125 γρ. σπαράγγια (προαιρετικά)
  • 250 γρ. καρδιές αγκινάρας  μαριναρισμένες
  • 1 μαρούλι iceberg
  •  λίγο φρέσκο δυόσμο
  • 120 γρ. τρίμματα φέτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

Μαρινάδα για τις αγκινάρες

  • 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Για το λαδολέμονο

  • ½ μεζούρα ελαιόλαδο
  • χυμό  από 1 λεμόνι
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Μαρινάρετε τα χταποδάκια με τη ρίγανη, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό τοποθετείτε το καλαθάκι με τα φασολάκια, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες, κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το Varoma με τα χταποδάκια . Ρυθμίζετε 20 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.  Αφαιρείτε το καλαθάκι με τα λαχανικά και ρυθμίζετε 20 λεπτά θερμοκρασία  Varoma  ταχύτητα 1.
  • Μαρινάρετε τις αγκινάρες για 30 λεπτά.
  • Σε μια σαλατιέρα κόβετε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια το μαρούλι.
  • Προσθέτετε τα φασολάκια, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες, τα χταποδάκια, το δυόσμο, τη φέτα, την κάπαρη και περιχύνετε  το λαδολέμονο.