Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Παγωτό μπανάνα με χαρουπόσκονη και σος καραμέλας (Ν)

Υλικά

  • 50 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, cashews)
  • 50 γρ φοινίκια χωρίς κουκούτσια
  • 4 μπανάνες καθαρισμένες, κομμένες στα 4 και κατεψυγμένες για τουλάχιστον 24 ώρες
  • 20 γρ χαρουπόσκονη
  • 10 γρ μέλι
  • συνοδεύεται με σος καραμέλας νηστήσιμη (βλέπε συνταγή)

Εκτέλεση

  • Ραντίζετε τους ξηρούς καρπούς με λίγο νερό και αλάτι.  Καβουρδίζετε σε χαμηλό φούρνο (100 – 120°) για 10 – 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.  Αφήνετε να κρυώσουν.
  • Βάζετε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο και αλέθετε χοντρά 3-5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αδειάζετε σε μπολ.
  • Βάζετε τα φοινίκια στον κάδο και αλέθετε χοντρά 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αδειάζετε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς.
  • Βάζετε τις μπανάνες στον κάδο με τη χαρουπόσκονη και το μέλι και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8.  Κατεβάζετε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου στο κέντρο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στη θέση του και προσθέτετε τα φοινίκια και τους ξηρούς καρπούς, αφήνοντας 2 κουταλιές για γαρνίρισμα και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3 ½. 
  • Σερβίρετε με σος καραμέλας και τα αλεσμένα φοινίκια με ξηρούς καρπούς.

Συμβουλή σεφ

Σος καραμέλας νηστήσιμη θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας στα ΓΛΥΚΑ.