|
Panna Cotta με λευκή σοκολάτα και σάλτσα βατόμουρο |
Yλικά:
- 150γρ. λευκή σοκολάτα
- 650γρ. κρέμα γάλακτος
- 250γρ. γάλα
- 100γρ. ζάχαρη
- 2 φακελάκια ζελατίνη διαλυμμένη σε 1 ½ μεζούρα ζεστό νερό
Για τη σάλτσα βατόμουρο:
- 200γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
- 100γρ. ζάχαρη
- χυμό ½ λεμονιού
|
Eκτέλεση:
- Βάζετε τη σοκολάτα στον κάδο και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 να αλεστεί. Αδειάζετε σ’ένα δοχείο.
- Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο. Βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 5 λεπτά 90ο ταχύτητα 2.
- Διαλύετε την ζελατίνη σε ζεστό νερό και την προσθέτετε στον κάδο. Προσθέτετε και τη σοκολάτα και ρυθμίζετε 1 λεπτό ταχύτητα 2.
- Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να κρυώσει και να πήξει, χωρίς να σχηματιστεί κρούστα.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα βατόμουρου στον κάδο και ρυθμίζετε 7 λεπτά 80° ταχύτητα 4.
- Αναποδογυρίζετε την panna cotta σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.
|
|
|
|