Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Παρφέ με χρυσόμηλο και αμαρέττο

 


Υλικά

  • 100 γρ σοκολάτα crunchie
  • 100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα με τη φλούδα
  • 80 γρ νερό
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 8 κρόκους αυγών
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • ½ μεζούρα λικέρ αμαρέτο
  • 5 μεγάλα χρυσόμηλα (400 γρ) σε μικρά κομματάκια

  • Μπούκλες τόφι
    60 γρ ζάχαρη κάστερ


Εκτέλεση

  • Βάζετε τη σοκολάτα crunchie στον κάδο και χοντροκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.

  • Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και χοντροκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Προσθέτετε στο μπολ με τη σοκολάτα και αναμινγνύετε ελαφρά.
  • Βάζετε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια και προσθέτετε το νερό, τη ζάχαρη και τους κρόκους.  Ρυθμίζετε 3 λεπτά, 80°, ταχύτητα 4.
  • Αφαιρείτε το χτυπητήρι και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε.  Ρυθμίζετε ακόμα 3 λεπτά, 80°, ταχύτητα 7.  Προσθέτετε το λικέρ και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Αδειάζετε σε ένα δοχείο, αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυκτικό θάλαμο μέχρι να παγώσει και να δέσει. 
  • Αφαιρείτε το μείγμα από τον θάλαμο σε κομμάτια και τα βάζετε στον κάδο.  Βάζετε τη σπάτουλα στη θέση της μεζούρας και γυρίζετε στην ταχύτητα 6.  Βοηθάτε με τη σπάτουλα από την αντίθετη φορά των μαχαιριών μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. 
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κομμάτια πάγου στο μείγμα, τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε τη σοκολάτα, τα αμύγδαλα και τα χρυσόμηλα.  Ρυθμίζετε 2 δευτερόλεπτα, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 2 να ενσωματοθούν.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα ξέβαθη που έχετε λαδώσει και καλύψει με πλαστική μεμβράνη.  Βεβαιωθείτε ότι η πάνω επιφάνεια είναι επίπεδη και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη.  Βάζετε στο ψυκτικό θάλαμο μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Βγάζετε τη φόρμα από το θάλαμο 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
  • Καλύπτετε ένα ταψί φούρνου με ασημόχαρτο, λαδώνετε το ασημόχαρτο και ραντίζετε με 30 γρ ζάχαρη κάστερ και το βάζετε κάτω από δυνατό γκρίλ μέχρι να λειώσει και να χρυσίσει. 
  • Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και ξεφλουδίζετε κομμάτια τόφι από το ασημόχαρτο.  Ενόσω είναι ακόμα ζεστά, τα σχηματίζετε σε μπούκλες και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη από το παγωτό και αναποδογυρίζετε σε πλαστικό κοπής.  Αφαιρείτε την υπόλοιπη πλαστική μεμβράνη.  Με ένα κοφτερό μαχαίρι μοιράζετε το μείγμα στο μήκος και μετά το κόβετε σε τριγωνάκια. 
  • Γαρνίρετε με τις μπούκλες τόφι.