Εκτέλεση
- Ζυγίζετε στον κάδο το βούτυρο, το χυμό και το κονιάκ και χτυπάτε 20 δευτερόλεπτα,ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε το αλεύρι,το αλάτι και το μπέϊκινκ πάουτερ και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
- Στρώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα τα 2/3 της ζύμης με τα χέρια, μέχρι και 1 εκατοστό πάνω στα τοιχώματα. Καλύπτετε τη βάση με μαρμελάδα.
- Την υπόλοιπη ζύμη την πλάθετε σε μπαστουνάκια και τη βάζετε χιαστί επάνω στη μαρμελάδα. Αν θέλετε φτιάχνετε ένα μεγάλο μπαστουνάκι να καλύψει την περίμετρο της τάρτας για να μην φαίνονται οι ενώσεις.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.
|