Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 200γρ ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ½ πορτοκάλι με τη φλούδα
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • ½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
  • 650γρ αλεύρι φαρίνα
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 κρόκο με 2 κουταλιές γάλα για άλειμμα

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα  στη ταχύτητα 9 για να γίνει άχνη.  Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 1 λεπτό  στη ταχύτητα 5.  Ρίχνετε το πορτοκάλι καλά πλυμμένο και κομμένο στα δύο και αλέθετε 6 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
  • Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και τη μαστίχα και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5. Προσθέτετε 630γρ αλεύρι  και το baking powder και ανοίγετε 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5. Ρυθμίζετε 1 λεπτό στην ταχύτητα στάχυ βοηθώντας με τη σπάτουλα αν χρειαστεί.  Προσθέτετε τα υπόλοιπα 20 γρ αλεύρι και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα ταχύτητα στάχυ.
  • Πρέπει να έχετε μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλά. Την αφήνετε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ακολούθως πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε. Πριν τα βάλετε στον φούρνο τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τις δύο κουταλιές γάλα. Ψήνονται σε 25 λεπτά περίπου σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο. Το χρώμα τους πρέπει να είναι ροδοκόκκινο και όχι πολύ σκούρο.