Εκτέλεση:
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη μέσα στον κάδο και προσθέτετε τα πρώτα 50 γρ αλεύρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Αλέθετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα και τη μαγιά και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 50°, ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο τη ζάχαρη άχνη. Αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3.
- Ζυμώνετε 1.5 λεπτό στην ταχύτητα στάχυ. Βάζετε σε βουτυρωμένη λεκάνη και αφήνετε να μπεί και να φουσκώσει. Επειδή η ζύμη αυτή κολλά λίγο, αν έχει μείνει ζύμη πάνω στα μαχαίρια πατάτε το κουμπί Turbo 1-2 φορές για να ελευθερωθεί.
- ‘Οταν μπει η ζύμη, αφαιρείτε τον αέρα και τη σχηματίζετε ανάλογα με τη φόρμα σας (περίπου 15 εκ πλάτος και 10 εκ ύψος) που έχετε βουτυρώσει. Αφήνετε να ξαναμπεί μέχρι να φτάσει 1 εκ πάνω απο τη φόρμα.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς, 35 – 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά στη φόρμα πριν το αναποδογυρίσετε. Ραντίζετε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.
Συμβουλή Σέφ:
Η ζύμη κολλά λίγο στην αρχή αλλά χρησιμοποιείται πιο εύκολα μετά που θα μπεί την πρώτη φορά.
|