|
Τυρόπιττα, Ελιόπιττα, Λουκανικόπιττα τυλικτή
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο από το πρόγραμμα ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ, 3/4/13, στο εδώ |
|
Υλικά
-
Ζύμη
- 250 γρ χυμό πορτοκάλι (1 χαρτονάκι)
- 120 γρ φυστικέλαιο
- 500 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ
Γέμιση τυρόπιττας
- 1 χαλλούμι
- ½ κομμάτι φέττα
- Δύσμο (λίγα φύλλα)
- 2 αυγά
Γέμιση ελιόπιττας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ½ ποτήρι ελιές κομμένες
- Λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξηρό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Γέμιση λουκανικόπιττας
- ½ κιλό λουκάνικα φρανκφούρτης
|
Εκτέλεση
Ζύμη
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και γυρίζετε στην ταχύτητα 4 να αναμιχθούν. Ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Βάζετε τη ζύμη σε σακουλάκι και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση.
Τυρόπιττα
- Κόβετε το χαλλούμι σε κομμάτια και το βάζετε στο πώμα του κάδου γύρω από τη μεζούρα. Ανοίγετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε το χαλλούμι πάνω στα μαχαίρια από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
Ελιόπιττα
- Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
- Τοποθετείτε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου και τυλίγετε σε ρολό.
- Χαράζετε με μαχαίρι και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου.
Συμβουλή σεφ
Ανάλογα με την προτίμηση σας φτιάχνετε με τη ζύμη τυρόπιττες ή ελιόπιττες ή λουκανικόπιττες τυλικτές. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3-4 ίσα μέρη και ανοίγετε το κάθε ένα σε μακρόστενο φύλλο. Η κάθε γέμιση είναι για 1 δόση ζύμης |
|
|
|