Εκτέλεση
- Κόβετε το τυρί σε τετραγωνάκια και το ζυγίζετε στον κάδο. Αλέθετε 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 9, . Αδειάζετε τον κάδο σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Χοντροκόβετε το ψωμί με το χέρι και το βάζετε στον κάδο με τα βότανα και το σκόρδο. Πιέζετε το κουμπί turbo 2 φορές. Αδειάζετε σε άλλο μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
- Ζυγίζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ανακατεύετε 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
- Ζυμώνετε στην ταχύτητα στάχυ για 3 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλα βότανα από το άνοιγμα της μεζούρας αν χρειάζεται.
- Απλώνετε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί για πίτσα. Αλείφετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με τα μυρωδάτα ψίχουλα και μετά με την παρμεζάνα.
- Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να μπει.
- Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Συμβουλή:
Αυτή η ζύμη, χωρίς τα μυρωδάτα ψίχουλα και το τυρί, είναι επίσης μια ωραιότατη ζύμη πίτσας. Αν η ζύμη είναι στεγνή προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. (Συνήθως αυτό χρειάζεται αν χρησιμοποιείτε βιολογικό αλεύρι.)
Σερβίρεται για ορεκτικό με βαλσαμικό λαδόξυδο σε μπάρμπεκιου. |