Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ψωμί πίτσα παρμεζάνα  

Υλικά

  • 100 γρ τυρί παρμεζάνα
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Διάφορα φρέσκα βότανα (δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό κ.λ.π.)
  • 320 γρ νερό
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 550 γρ αλεύρι για ψωμί
  • 1 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Κόβετε το τυρί σε τετραγωνάκια και το ζυγίζετε στον κάδο.  Αλέθετε 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 9, . Αδειάζετε τον κάδο σε ένα μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
  •  Χοντροκόβετε το ψωμί με το χέρι και το βάζετε στον κάδο με τα βότανα και το σκόρδο. Πιέζετε το κουμπί turbo 2 φορές. Αδειάζετε σε άλλο μπολ και αφήνετε κατά μέρος.
  • Ζυγίζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μαγιά στον κάδο και ανακατεύετε 20 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3.
  • Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6.
  • Ζυμώνετε στην ταχύτητα στάχυ για 3 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλα βότανα από το άνοιγμα της μεζούρας αν χρειάζεται.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί για πίτσα.  Αλείφετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με τα μυρωδάτα ψίχουλα και μετά με την παρμεζάνα.
  • Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να μπει.
  • Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.

Συμβουλή:

Αυτή η ζύμη, χωρίς τα μυρωδάτα ψίχουλα και το τυρί, είναι επίσης μια ωραιότατη ζύμη πίτσας.  Αν η ζύμη είναι στεγνή προσθέτετε λίγο ακόμα νερό. (Συνήθως αυτό χρειάζεται αν χρησιμοποιείτε βιολογικό αλεύρι.)

Σερβίρεται για ορεκτικό με βαλσαμικό λαδόξυδο σε μπάρμπεκιου.