Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Υλικά

    • 800-900γρ. φιλέτα ψαριού κατά προτίμηση πέρκας
    • λίγο χυμό λεμονιού
    • λίγο αλάτι, πιπέρι
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι μέτριο
    • 40γρ. ελαιόλαδο
    • 5 ώριμες ντομάτες (400γρ. περίπου)
    • ½ μεζούρα λευκό κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 40γρ. αλεύρι
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 100γρ.  μαγιονέζα
    • 1 κουταλάκι μουστάρδα (προαιρετικό)
    • 80-100γρ. γιαούρτι άπαχο

Εκτέλεση

  • Πλένετε τα φιλέτα και τα ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.  Τα τυλίγετε σε μικρά ρολά και τα τοποθετείτε στο καλαθάκι.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και τα 40γρ. ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και αλέθετε 6 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε νερό μέχρι την ένδειξη ενός λίτρου.
  • Τοποθετείτε το καλαθάκι, κλείνετε τον κάδο και ρυθμίζετε 30 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
  • Αφαιρείτε το καλαθάκι με το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος.  Αφήνετε μισό λίτρο από το ζωμό πού έχει μείνει στον κάδο και προσθέτετε το αλεύρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και ανοίγετε για 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 5.  Μετά ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
  • Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 5.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το ψάρι και σερβίρετε.