Ψαρονέφρι με σος από κουμανταρία |
|
Συνταγή της Αλεξίας Ορφανού από το Μαρώνι
1ο Βραβείο στα Κύρια Πιάτα
Διαγωνισμός μαγειρικής Thermomix 2011/2012
Υλικά
- 10 φιλετάκια χοιρινά (ψαρονέφρι)
- αλάτι - πιπέρι
- 8 φρέσκα μανιταράκια
- 4 πιπεριές ( 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλιά)
- 80 γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 350 γρ κουμανταρία
- ½ μεζούρα κονιάκ
- 250 γρ φρέσκα κρέμα Thermomix
- 2 κουταλιές κόρν φλάουερ
|
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια τα οποία έχετε χτυπήσει λίγο και τα βάζετε στον ξέβαθο δίσκο του Varoma.
- Κόβετε τα μανιταράκια σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες και τα βάζετε στο καλαθάκι.
- Βάζετε στον κάδο το βούτυρο και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° , ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε την κουμανταρία και το κονιάκ. Βάζετε μέσα το καλαθάκι με τα λαχανικά και από πάνω το δίσκο Varoma. Ρυθμίζετε 30 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Στο τέλος προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και το κόρν φλάουερ στον κάδο και ρυθμίζουμε 5 λεπτά, 100 ° C , ταχύτητα 3.
- Σερβίρετε με άγριο ρύζι.
- Αδειάζετε το κρέας σε πιατέλα με τα λαχανικά και περιχύνετε με το σός.
|
|