|
Ψωμάκια εφαπτόμενα |
|
Υλικά
- 1 ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 μεζούρες νερό
- 2 μεζούρες γάλα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 700γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 1 αυγό ελαφρά κτυπημένο
- 1 κουταλάκι σπόρους μάραθου
- λίγο σουσάμι
- λίγους ηλιόσπορους ψημένους
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το αλάτι, τη μαγιά ,το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 1 λεπτό 50° ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι, το αυγό και ανοίγετε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. Ρυθμίζετε 1 λεπτό ταχύτητα στάχυ.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 ομοιόμορφα μπαλάκια και 1 μεγαλύτερο. Αφού τα πλάσετε τα τοποθετείτε σε ταψί 28-30 εκ. το οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως και το έχετε λαδώσει. Στο κέντρο τοποθετείτε το μεγαλύτερο μπαλάκι και γύρω – γύρω τα μικρότερα σε απόσταση 1 ½ εκ το ένα από το άλλο. Βάζετε τους σπόρους πάνω από κάθε ψωμάκι , σκεπάζετε και αφήνετε να διπλασιασθούν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου.
|
|
|
|