|
Ρύζι Φλωρεντινέ με φέτα |
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 45γρ. κουταλιές βούτυρο
- 200γρ. ζεματισμένο σπανάκι
- 200γρ φέτα
- 1 κουταλιά ζωμό κοτόπουλου THERMOMIX
- 200γρ.ρύζι άγριο
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και ανοίγετε στην ταχύτητα 4 να κοπεί.
- Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 3.
- Βάζετε το σπανάκι και ρυθμίζετε 8 λεπτά, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε τη φέτα σε κομμάτια και αναμειγνύετε στην ταχύτητα 2 για 10 δευτερόλεπτα Αδειάζετε σε δοχείο και διατηρείτε ζεστό.
- Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, το ζωμό κοτόπουλου και τοποθετείτε το καλάθάκι με το ρύζι. Ρυθμίζετε 20- 30 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη μάρκα και ποικιλία του ρυζιού), 100° , ταχύτητα1.
- Αδειάζετε το ρύζι στο σπανάκι ανακατεύετε και σερβίρετε.
|
|
|
|