Σολομός στον ατμό με μουστάρδα |
Υλικά
- 800-1000 γρ φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα κομμένο σε μικρούς κύβους
- 400 γρ κόκκινες ντομάτες
- 2 κουταλάκια σπόρους μουστάρδας
- 1 κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι τούρμερικ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ½-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ μεζούρα ελαιόλαδο
- ½ μεζούρα άσπρο κρασί
- ½ μεζούρα νερό
- 2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέττες
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ντομάτες κομμένες στα δύο στον κάδο και πατάτε 2 φορές το κουμπί turbo και τις αδειάζετε σε ένα δοχείο. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο δοχείο και αφήνετε να μαριναριστεί ο σολομός για τουλάχιστο μισή ώρα.
- Ακολούθως τοποθετείτε στον κάτω δίσκο του Varoma τις πατάτες αφήνοντας λίγες τρύπες ανοικτές για να βγαίνει ο ατμός.
- Βάζετε στο καλαθάκι το σολομό με τη μαρινάδα. Αφού στραγγίσει καλά τοποθετείτε το σολομό στον πάνω δίσκο του Varoma. Βάζετε τη μαρινάδα στον κάδο και ρυθμίζετε 18-20 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
- Όταν ψηθεί ο σολομός και οι πατάτες τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα από τον κάδο. Αν η σάλτσα είναι νερουλή τότε την ρυθμίζετε για ακόμα 5-10 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1 να δέσει.
|