|
Σφυρίδα γεμιστή με βασιλικό & λιαστή ντομάτα τυλιγμένη με λάπατα
Συνταγή για το Thermomix απο τον έλληνα σεφ Μιχαήλ Ντουνέτα |
|
Υλικά
- 2 φιλέτα σφυρίδας αλατοπιπερωμένα (100 γρ το ένα)
- 6 φύλα βασιλικού
- 6 λιαστές ντομάτες
- φρέσκα λάπατα (ή λάχανα)
- 400 γρ ζωμό ψαριού
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
- 2 μίνι κολοκυθάκια κίτρινα
- 2 μίνι καρότα
- 2 μίνι φοινόκιο
- 2 μίνι πατάτες
- ή άλλα μίνι λαχανικά επιλογής σας
|
Εκτέλεση
- Ζεματάτε τα λάπατα σε βραστό αλατισμένο νερό και μετά τα περνάτε απο νερό με πάγο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα στεγνώνετε.
- Παίρνετε ένα κομμάτι μεμβράνης και τοποθετείτε επάνω 2-3 φύλα λάπατα (χωρίς τα κοτσάνια). Η βάση αυτή απο τα λάπατα θα πρέπει να είναι ελάχιστα μεγαλύτερη απο το φιλέτο της σφυρίδας.
- Πάνω στα λάπατα τοποθετείτε το φιλέτο της σφυρίδας στο οποίο χαράζετε 6 κάθετες τομές. Μέσα σε κάθε τομή βάζετε εναλλάξ ένα φύλλο βασιλικού και μια λιαστή ντομάτα και το σκεπάζετε με τη μεμβράνη. Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία για το δεύτερο φιλέτο.
- Τοποθετείτε τα δύο φιλέτα στο βαθύ δίσκο Varoma και απο πάνω τον ξέβαθο δίσκο με τα λαχανικά πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλάτι.
- Βάζετε στον κάδο το ζωμό, το χύμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε τους δίσκους Varoma και ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Μόλις τελειώσει ο χρόνος, αφαιρείτε το σκεύος Varoma και ρυθμίζετε 15 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1, χωρίς τη μεζούρα για να γλασάρετε τη σάλτσα.
- Αφαιρείτε τη μεμβράνη απο το κάθε φιλέτο, μοιράζετε τη σάλτσα στα πιάτα σας και διακοσμείτε με τα λαχανικά πασπαλίζοντας με φρέσκο πιπέρι.
|
|
|
|