Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το τυρί κομμένο πάνω στον πώμα γύρω από τη μεζούρα. Ανοίγετε στη ταχύτητα 5 και ρίχνετε το τυρί πάνω στα μαχαίρια και αλέθετε 10-15 δευτερόλεπτα. Το αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει φθάσει η θερμοκρασία στους 100° C, ρίχνετε τα μακαρόνια και ρυθμίζετε 10-12 λεπτά 100° ταχύτητα 1 (ελέγχετε τον χρόνο που αναγράφετε στην συσκευασία). Στραγγίζετε και αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος να διατηρηθούν ζεστά.
- Βάζετε στον κάδο τα πράσα και ανοίγετε στη ταχύτητα 4 για λίγα δευτερόλεπτα να κοπούν.
- Προσθέτετε το λάδι και ρυθμίζετε 10 λεπτά 100° ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 50° ταχύτητα 3.
- Περιλούζετε τα μακαρόνια, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και τον άνηθο.
Συνταγή προσαρμοσμένη στο Thermomix από την Θέκλα Χατζηδιάκου
|