Εκτέλεση:
- Βάζετε το λιναρόσπορο στον κάδο και αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Αφαιρείτε σε ένα δοχείο, ρίχνετε μέσα 100 γρ νερό (1 μεζούρα) και το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, το φυστικέλαιο, το κακάο, το νέσκαφε διαλυμένο στο χλιαρό νερό και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Μετά προσθέτετε το λιναρόσπορο, το αλεύρι, τη σόδα, το Baking Powder, το αλάτι και το ξύδι και πατάτε 3 φορές στιγμιαία το κουμπί Τurbo.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μικρό βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.
Γλάσο:
- Αλέθετε τη σοκολάτα 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Προσθέτετε το μέλι και το νερό και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 50°, ταχύτητα 2.
- Αφού κρυώσει το κέικ περιχύνετε το γλάσο από πάνω και σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή προσαρμόστηκε για το Τhermomix από τις συμβούλους Λευκωσίας Ντίνα Παπαστεφάνου και Μάρω Χαντζηχρυσάνθου. |