|
Σορμπέ από μάγκο, μήλο και passionfruit |
|
Υλικά
- 70 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μάγκο καθαρισμένο σε κομμάτια
- 100 γρ μήλο καθαρισμένο σε κομμάτια
- ¼ πράσινο λεμόνι (λάϊμ) καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια
- παγάκια (μέχρι 500 γρ)
- 1 κουταλιά ούζο
- 2 passionfruit
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε σε άχνη 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε το μάγκο, το μήλο, το πράσινο λεμόνι, παγάκια μέχρι τα ¾ του κάδου (μέχρι 500 γρ) και το ούζο. Χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα στη θέση της μεζούρας και ρυθμίζετε σιγά-σιγά προς την ταχύτητα 9. Βοηθάτε με τη σπάτουλα γυρίζοντας στην αντίθετη φορά των μαχαιριών για περίπου 1 λεπτό.
- Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι εντελώς λείο και τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια. Προσθέτετε τον πολτό από τα δύο pashionfruit και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3 ½.
- Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε στο ψυκτικό θάλαμο μέχρι να το χρειαστείτε.
|
|
|
|