|
Σουφλέ με δύο τυριά |
Υλικά
- 250γρ. τυρί ένταμ
- 150γρ. τυρί εμμεντάλ
- 390γρ. γάλα
- 4 αυγά
- 60γρ. βούτυρο
- 65γρ. αλεύρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το τυρί ένταμ σε κομμάτια και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 για 15 δευτερόλεπτα να αλεστεί. Αδειάζετε σε ένα δοχείο. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με το τυρί εμμεντάλ.
- Ρίχνετε στον κάδο το γάλα, τους κρόκους, το βούτυρο, το αλεύρι και ρυθμίζετε 8 λεπτά 100ο ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα τυριά και αναμειγνύετε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα δοχείο, πλένετε και στεγνώνετε καλά τον κάδο και τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια.
- Ρίχνετε στον κάδο τα ασπράδια και ρυθμίζετε 3 λεπτά στην ταχύτητα 3,5 να γίνει μαρέγκα σφικτή. Αδειάζετε τη μαρέγκα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε με τη σπάτουλα να ενσωματωθεί η μαρέγκα με το μείγμα τυριών.
- Βουτυρώνετε καλά ένα σκεύος για σουφλέ και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά, χωρίς να ανοίξετε καθόλου την πόρτα του φούρνου. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι 20-30 λεπτά και εξαρτάται από τον φούρνο.
|
|
|
|