|
Σουφλέ λαχανικών με καπνιστό τυρί Μετσόβου |
Υλικά
- 300γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
- 200γρ. αρακά (μπιζέλι)
- 4 καρότα κομμένα σε μικρές φέτες
- 200γρ. σπανάκι
- 150γρ. φασολάκια
- 100γρ. καλαμπόκι
- 40γρ.ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- 510γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 100γρ κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο
- 75γρ. αλεύρι
- αλάτι-πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το τυρί σε κομμάτια και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να αλεστεί. Αδειάζετε σε δοχείο.
- Τοποθετείτε τα λαχανικά στο καλαθάκι και το σπανάκι στο δίσκο του Varoma.
- Βάζετε στον κάδο 1 ¼ λίτρο ζεστό νερό κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε το Varoma και ρυθμίζετε 15-18 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα1. Αδειάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Αδειάζετε τον κάδο και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα μαϊντανού και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, ταχύτητα 4.
- Αδειάζετε πάνω από τα λαχανικά και ανακετεύετε.
- Βάζετε στον κάδο το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ρυθμίζετε 8 λεπτά, 100° , ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το τυρί και αναμειγνύετε στην ταχύτητα 4 για 7 δευτερόλεπτα.
- Αδειάζετε στα λαχανικά, ανακατεύετε να ενσωματωθεί η κρέμα με τα λαχανικά και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά.
|
|
|
|