Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή της συνταγής από το βιβλίο Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟ THERMOMIX, σελ. 40, με ζωμό και κοτόπουλο.
Υλικά
- 2 μπούτια κοτόπουλο (σε 4 κομμάτια, κνήμη και πόδι)
- 1 κουταλάκι καλά γεμάτο αλάτι
- 200 γρ ρύζι καρολίνα
- 2 αυγά
- 1 μεζούρα χυμό λεμονιού
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο και το αλάτι στον κάδο και συμπληρώνετε με νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου. Ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το ρύζι και ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε νερό μέχρι την ένδειξη των 2 λίτρων και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 90° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο του κάδου σε μια σουπιέρα. Ξεπλένετε τον κάδο με κρύο νερό για να κρυώσει.
- Προσθέτετε τα αυγά μαζί με 2 κουταλιές νερό και χτυπάτε 40 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3. (TIME OUT)
- Ρυθμίζετε ξανά στην ταχύτητα 3 και προσθέτετε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Όταν βάλετε όλο το λεμόνι συνεχίζετε να χτυπάτε για ακόμα 10 δευτερόλεπτα και κατεβάζετε την ταχύτητα στο 2. Ενώ τα μαχαίρια λειτουργούν προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό με το ρύζι από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Βγάζετε το κοτόπουλο από τη σουπιέρα και αφαιρείτε την πέτσα σε ένα ξύλο ή πλαστικό κοπής. Στη συνέχεια ξεχωρίζετε το κρέας από τα κόκκαλα και το βάζετε σε ένα μπολ για να σερβίρει ο καθένας στο πιάτο του.
Συμβουλή Σεφ
Για να γίνει πιο πλούσιος ο ζωμός, αν έχετε ώρα μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο να ψήνεται περισσότερη ώρα πριν προσθέσετε το ρύζι. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και ένα κλωνάρι σέλινο τα οποία θα αφαιρέσετε πριν προσθέσετε το ρύζι.
Αν δεν τη φάτε αμέσως και πήξει, προσθέτετε λίγο ζωμό και ξαναζεσταίνετε. |