|
Σούπα από Φρέσκο Σπανάκι και Ρεβύθια
|
Υλικά
- 300 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 120 γρ ξηρά ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα δύο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ καρότα κομμένα ροδέλες
- 150 γρ ρέβα (turnip) κομμένη σε κομμάτια της 1 ίντζας
- αλάτι και πιπέρι
- τυρί φέτα
|
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε τα σπανακόφυλλα στο δίσκο του Varoma και αφήστε στο πλάϊ.
- Βάζετε τα ρεβύθια στον κάδο και αλέθετε για 1 λεπτό στην ταχύτητα 9. Αδειάζετε τον κάδο και αφήνετε κατα μέρος.
- Βάζετε στον κάδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ψιλοκόβετε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το νερό, το ελαιόλαδο, τα καρότα, τη ρέβα, το αλεύρι από τα ρεβύθια και αλατοπιπερώνετε.
- Κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το δίσκο του Varoma στη θέση του.
- Ψήνετε τη σούπα για 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Αφαιρείτε το Varoma, βάζετε τη μεζούρα στη θέση της και πολτοποιείτε τη σούπα για 30 δευτερόλεπτα ανεβάζοντας σιγά-σιγά στην ταχύτητα 8-9.
- Βάζετε λίγα φύλλα σπανάκι σε κάθε πιάτο και σερβίρετε τη σούπα απο πάνω.
- Λίγη φέτα στο κέντρο του πιάτου είναι ό,τι πρέπει για να συμπληρωθεί η σούπα σας και από αισθητικής πλευράς αλλά και γεύσης.
|
Σημείωση:
Αν παραλείψετε τη φέτα η συνταγή είναι νηστήσιμη. |
|
|
|