Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Ισπανικό κοτόπουλο

Υλικά

  • 850 γρ. κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεζούρα λευκό κρασί
  • 200 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεζούρα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Αλευρώνετε το κοτόπουλο.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να κοπούν.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° ταχύτητα 1.
  • Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και βάζετε το κοτόπουλο στον κάδο.
  • Προσθέτετε το κρασί και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100°  αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, το αλάτι, το πιπέρι και ρυθμίζετε 30 λεπτά 100°  αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι. Αδειάζετε σε πυρέξ και το διατηρείτε ζεστό.
  • Προσθέτετε τις πιπεριές και 30 γρ. βούτυρο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
  • Ρίχνετε το μπέικον μαζί με τα 20 γρ. βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° ταχύτητα 3.  Το αδειάζετε στο κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.