|
Ισπανικό κοτόπουλο |
Υλικά
- 850 γρ. κοτόπουλο σε κομμάτια
- 40 γρ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεζούρα λευκό κρασί
- 200 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- αλάτι-πιπέρι
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μεζούρα μαϊντανό ψιλοκομμένο
|
Εκτέλεση
- Αλευρώνετε το κοτόπουλο.
- Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να κοπούν.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° ταχύτητα 1.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και βάζετε το κοτόπουλο στον κάδο.
- Προσθέτετε το κρασί και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, το αλάτι, το πιπέρι και ρυθμίζετε 30 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι. Αδειάζετε σε πυρέξ και το διατηρείτε ζεστό.
- Προσθέτετε τις πιπεριές και 30 γρ. βούτυρο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Ρίχνετε το μπέικον μαζί με τα 20 γρ. βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° ταχύτητα 3. Το αδειάζετε στο κοτόπουλο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
|
|
|
|