|
Στρείδια με Ολαντέζ και Χαβιάρι |
Υλικά
-
6 φρέσκα στρείδια
-
Φύκια (προαιρετικά)
-
100 γρ παγάκια
Για τη σάλτσα ολαντέζ
-
2 κρόκους
-
60 γρ βούτυρο
-
Χυμό ¼ λεμονιού
-
½ κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι
-
20 γρ υγρό απο τα στρείδια και νερό αν χρειαστεί να συμπληρώσετε
-
20 γρ χαβιάρι ή μπρίκ (αυγοτάραχο ταραμά)
|
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε το πάνω κέλυφος κάθε στρειδιού, περνάτε ένα κοφτερό μαχαίρι κάτω απο κάθε στρείδι για να ελευθερωθεί απο το κάτω κέλυφος και περνάτε το υγρό απο σουρωτήρι.
- Θρυμματίζετε τα παγάκια στον κάδο λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα Turbo. Βάζετε στο θάλαμο μέχρι να χρειαστούν.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια. Βάζετε όλα τα υλικά για την ολαντέζ στον κάδο μαζί με το υγρό απο τα στρείδια και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να ολοκληρώσετε 20 γρ.
- Ρυθμίζετε 4-6 λεπτά, 70° , ταχύτητα 3.
- Αδειάζετε σε μπολ, καλύπτετε τη σάλτσα με πλαστική μεμβράνη και όταν κρυώσει βάζετε στο ψυγείο.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, μοιράζετε το θρυμματισμένο πάγο σε δύο πιάτα ορεκτικού και γαρνίρετε με φύκια άν έχετε.
- Τοποθετείτε τα στρείδια με το κάτω κέλυφος πάνω στον πάγο, και προσθέτετε μια κουταλιά ολαντέζ στο κάθε στρείδι. Γαρνίρετε με το χαβιάρι ή μπρίκ και σερβίρετε.
|
|
|
|