Ζεστή Τάρτα με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Φέτα |
Υλικά
- Ζύμη με Cream Cheese (βλέπε συνταγή)
- Καραμελωμένα κρεμμύδια (βλέπε συνταγή)
- 300 γρ φρέσκα κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 γρ φέτα
- αλάτι, πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Ανοίγετε τη ζύμη με το χέρι στο μέγεθος του ταψιού για τάρτα ή για ταρταλέτες που θα χρησιμοποιήσετε.
- Βάζετε από πάνω όσα καραμελωμένα κρεμμύδια χρειάζονται για να καλύψετε τη βάση του ταψιού ή ½ κουταλάκι για κάθε ταρταλέτα.
- Λιώνετε τη φέτα στον κάδο 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 6. Αδειάζετε και κρατάτε στην άκρη.
- Προσθέτετε την κρέμα και το σκόρδο στον κάδο και ρυθμίζετε 4 λεπτά 90° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα 1.
- Αφαιρείτε το σκόρδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά ταχύτητα 3 προσθέτοντας πρώτα τα αυγά και μετά τη φέτα από το άνοιγμα της μεζούρας ενώ γυρίζουν τα μαχαίρια, για να αναμειχθούν.
- Καλύπτετε τη ζύμη με τη γέμιση.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 – 35 λεπτά για την τάρτα και 15 – 20 λεπτά για τις ταρταλέτες.
|
Συμβουλή Σέφ
Χρησιμοποιείτε τη διπλή ποσότητα ζύμης και γέμισης αν θέλετε να φτιάξετε και τάρτα και ταρταλέτες……μπορείτε να κρατήσετε το ένα στο ψυγείο για μία άλλη φορά. Η ποσότητα των καραμελωμένων κρεμμυδιών είναι αρκετή για δύο τάρτες ή μία τάρτα και ταρταλέτες. |